top of page
  • karpersforellen

Evaluatie driepartijenconvenant

Bijgewerkt op: 16 apr.



Evaluatie driepartijenconvenant gemeente Teylingen – VvE Karpers & Forellen – Warmondse IJsclub (thanks: Warmondse IJs- en Skeelerclub)

 

Aanwezig:

Arjan Hogenboom (Warmondse IJs- en Skeelerclub)

Christiaan Zuiderduin (Warmondse IJs- en Skeelerclub)

Louis Eggen (VvE Karpers en Forellen)

Peter Klos (HLT-samen)

 

Inleiding

 

Op 6 augustus 2019 is het Driepartijen Convenant ondertekend door wethouder A.L van Kempen namens het college van de gemeente Teylingen, de heer A.J.H.T. Eggen als voorzitter van de Vereniging van Eigenaren Karpers en Forellen in de Merenwijk en door de heer P.B.J. van der Post als voorzitter van de Warmondse IJsclub.

In het Convenant zijn 12 artikelen opgenomen over het gebruik van de lichtinstallatie, over het gebruik van de geluidinstallatie, hoe er gezorgd wordt dat er voldoende parkeergelegenheid in Teylingen is, dat er een vast contactpersoon bij de gemeente Teylingen komt, over de communicatie naar de bewoners van de Merenwijk, over de informatieverstrekking van de ijsclub, over een jaarlijkse evaluatie waarvoor de gemeente Teylingen het initiatief neemt en de werkingsduur van het Convenant, namelijk 5 jaar.

In dit convenant zijn de positie, rol en verantwoordelijkheden van de drie partijen weergegeven zodat verwachtingen na elkaar reëel zijn.

 

Na realisatie van de skeelerbaan heeft corona roet in het eten gegooid ten aanzien van uitvoering van delen van het convenant. Helaas is na de corona periode de draad niet  opgepakt, waardoor afgesproken acties deels of niet zijn uitgevoerd.

 

Evaluatie 2023

 

In november 2023 is vanuit de VvE Karpers en Forellen het initiatief genomen een evaluatie uit te voeren tussen de drie partijen, vooral omdat besloten moet worden of het convenant wordt verlengd.

 

Op woensdag 13 december zijn de drie partijen via een digitale bijeenkomst bij elkaar gekomen.

De belangrijkste punten die hierin naar voren zijn gekomen zijn:

 

  • Er is geen sprake geweest van parkeeroverlast, wel van onderhoud van het parkeerterrein. Dit laatste is opgelost. In het eerste jaar heeft de WIJS gecontroleerd of er in de Merenwijk werd geparkeerd en dit was niet aan de orde. Vanuit de VvE zijn er ook geen klachten t.a.v. het parkeren;

  • De WIJS levert een overzicht aan van wanneer de licht- en geluidsinstallatie daadwerkelijk is gebruikt in het afgelopen seizoen;

  • De WIJS heeft de wens:

    • uit te breiden van 10 naar 20 avonden dat het licht mag branden;

    • op te nemen dat er de licht mag branden aan de Merenwijkzijde tussen 22.00-09.00 uur voor werkzaamheden ‘Over 1 Nacht IJs’ (oftewel, werkzaamheden d.m.v. ’s nachts sproeien een ijsbaan te creëren);

    • over te stappen naar LED-verlichting, dit als verduurzaming én als mogelijkheid de lichten beter af te stellen en eventuele overlast te verminderen.

  • Bij de WIJS zijn er twee klachten bekend over de afgelopen jaren. De eerste klacht ging over een verkeerd gerichte/geplaatste luidspreker, wat gelijk is opgelost. De tweede klacht ging over een bewoner van de Karpers en Forellen die niet op de hoogte was dat er een skeelerwedstrijd was. Na contact met deze bewoner en uitleg wat er gaande was, was de klacht gelijk afgehandeld en was de inwoner vol begrip;

  • Binnen de VvE zijn er geen klachten binnen gekomen;

  • Bij de gemeente zijn er ook geen klachten binnen gekomen of bekend dat deze bij andere instanties zijn binnen gekomen;

  • De informatievoorziening vanuit WIJS verloopt volgens de VvE goed (en conform afspraak);

  • De vraag is of de gemeente conform artikel 12 van het convenant gesprekken heeft gevoerd met andere betrokken partijen in de Kagerzoom;

  • Vanuit de gemeente moet een nieuw contactpersoon worden benoemd. Er staat een vacature open voor de vrijgekomen functie, het is de vraag of degene die de functie in gaat vullen ook het contactpersoon wordt.

Zowel de VvE als de WIJS staan positief tegenover het verlengen van het convenant. Vraag is hierbij wel of het convenant nog nodig is, aangezien bepaalde afspraken zijn verwerkt in de gebruiksovereenkomst.

 

PK012024

 

Bijlage:

 

-          Evaluatie WIJS



Bijlage


Evaluatie driepartijen convenant tussen VvE Karpers & Forellen, WIJC en de gemeente Teylingen.

 

Visie vanuit de Warmondse IJs- en Skeelerclub


Na de vaststelling door college van B&W op 9 juli 2019 van het driepartijen convenant is uiteindelijk in september 2019 de aanleg van de skeelerbaan Teylingen gestart.

 

Na einde van de realisatie in december 2019 lag de skeelerbaan er een lange tijd stil en verlaten bij door alle COVID beperkingen en kon de 1ste training aan de jongste jeugd gegeven worden op 4 mei 2020.

 

Terugkijkend na 4 seizoenen skeelertraining op onze skeelerbaan is het een enorme boost geweest voor de Warmondse IJs- en Skeelerclub met groei van het aantal leden, met name de categorie 6-12 jaar.

 

Wat een heerlijk gezicht was het om zoveel jonge kinderen buiten te zien sporten, onze belangrijkste doelstelling was hiermee ruimschoots gehaald. Een leuke bijkomstigheid is dat een groot deel van deze kinderen uit de Merenwijk komt. Sinds najaar 2023 beiden wij ook skeelerlessen aan voor Schoolsport Leiden.

 

Licht: Tijdens de trainingen wordt er geen gebruik gemaakt van de geluidsinstallatie en alleen bij de laatste trainingen in September 3-4x van de lichtinstallatie. Alleen bij onze clubkampioenschappen is ook kort de lichtinstallatie gebruikt. Gebruik lichtinstallatie totaal 4-5x per jaar (naast het gebruik voor natuurijs)

 

Geluid: In de periode van 2020 t/m 2023 zijn de volgende evenementen georganiseerd met gebruik van een geluidsinstallatie:

 

  • Jan van der Hoorn Jeugd Inlineskate Competitie (een laagdrempelige wedstrijd voor jeugd en junioren +/-80-100 deelnemers per wedstrijd) Wedstrijden op vrijdagavond van +/- 17.00 t/m 22.00 uur.

o 17 juli 2020

o 30 juli 2021

o 16 september 2022

o 15 september 2023

  • Ooms Jeugdskeeler Cup ( een wedstrijd met fanatiekere wedstrijdrijders voor jeugd en junioren) Wedstrijden op zondag van 10.00 t/m 15.00 uur.

o 6 september 2020

o 11 juli 2021

o 24 april 2022

  • Zuid-Hollandskampioenschap inlineskaten op 21 mei 2023 van 10.00 t/m 15.00 uur.

  • Clubkampioenschap inlineskaten voor jeugd, junioren, senioren en masters. Op maandagavond van 18.00 t/m 22.00 uur.

o 19 september 2022

o 11 september 2023

  • Het Wisselfeest, ons jaarlijkse afsluiting van het schaatsseizoen en begin skeelerseizoen.

o 2 april 2022

o 1 april 2023, ook gecombineerd met onze open dag.

 

Gebruik van de geluidsinstallatie is 4x per jaar (buiten natuurijs)

Ondertussen zijn er aanpassingen gedaan aan onze geluidsinstallatie waardoor de kans op overlast nog kleiner is geworden.

 

Parkeren: bij trainingen en evenementen wordt aangegeven dat parkeren op het parkeerterrein bij ons clubgebouw moet gebeuren. De 1ste jaren hebben we dit gecontroleerd of er in de Merenwijk werd geparkeerd door onze bezoekers en dat is, wat wij hebben kunnen waarnemen, niet gebeurd.

 

Klachten: bij ons zijn er in deze 4 jaar 2 “klachten” over geluid binnen gekomen. 1x veroorzaakt door een nog verkeerde plaatsing van een luidspreker welke aangepast is. De 2de waar de bewoner van de Karpers en Forellen onwetend was dat er bij ons een skeelerwedstrijd was. Na uitleg dat er bijna 100 kinderen aan het sporten waren toonde deze bewoner alle begrip en wenste ons nog een fijne wedstrijd.

 

Positieve reacties: vanuit bewoners van de wijk zijn er zeer veel positieve reacties geweest met name hoe leuk alle skeelerende kinderen waren. Meestal was dit mondeling als mensen tijdens het ommetje Kagerzoom even kwamen kijken. Soms vertelden ze dat ze ook de petitie tegen de skeelerbaan hadden getekend maar dat dit wel erg leuk was om te zien en heel anders dan hun verteld was.

 

Conclusie: Vanuit de WIJC zijn wij zeer tevreden over de samenwerking met de VvE Karpers en Forellen en gaan wij akkoord met een verlenging van het drie partijen convenant met een extra 5 jaar.


Wel graag met de volgende aanpassingen:

 

  • Na een statutenwijziging is onze naam gewijzigd van Warmondse IJsclub naar Warmondse IJs- en Skeelerclub. Welke afgekort kan worden naar WIJC.

  • Sinds 2021 hebben wij de mogelijkheid om “Over 1 Nacht IJs” te gaan, hierbij wordt de baan gesproeid bij vorst. Daarom graag aanpassing in het raamwerk artikel 1.7 de toevoeging dat: Bij werkzaamheden voor “Over 1 Nacht IJs” het licht aan de Merenwijkzijde mag branden tussen 22.00 – 09.00 uur.

  • Tevens zouden wij graag een verruiming van het aantal avonden dat het licht mag branden zien van 10 naar 20. Hoewel we daar nog geen gebruik van gaan maken zien we deels door de energieprijzen en door de klimaatsverandering dat een aantal ijsbanen later open gaan en dat de kans reëel is dat het skeelerseizoen de komende jaren verlengd gaat worden tot in oktober. Dan zouden we op meer avonden licht nodig hebben bij de trainingen.

o De kans is groot dat we in de tussentijd in het kader van verduurzaming onze lichtinstallatie gaan aanpassen naar een LED installatie welke beter af te stellen en te regelen is waardoor er nog minder licht overlast zal ontstaan.

 


Namens de Warmondse IJs- en Skeelerclub:

 

Arjan Hogenboom                           voorzitter

 

Christiaan Zuiderduin                    secretaris

 

 

74 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page