top of page
  • karpersforellen

Financieel verslag 22/23 en begroting 24/25

Bijgewerkt op: 24 apr.


Financieel verslag VvE Karpers en Forellen 2022-2023

 

Hierbij bieden wij u ter vaststelling in de Algemene Ledenvergadering van maart aanstaande het financieel verslag 2022 – 2023 van de VvE Karpers en Forellen aan. De kascontrolecommissie heeft de onderliggende administratie beoordeeld. Tevens bieden wij u de begroting 2024-2025 aan met het daarbij behorende contributievoorstel.

 


Verloop ontvangsten en uitgaven:


 

Recapitulatie:









Toelichting:

 

  • De ontvangsten betreffen de in de vorige ALV vastgestelde contributie van € 10,00. Met 211 betalende bewoners bedraagt ons  ledenpercentage 85,77 % (stand juni 2022).[i]

  • De bankkosten voor onze zakelijke ING rekening zijn in de afgelopen periode aanzienlijk toegenomen. In 2022 zijn de maandelijkse vaste kosten met ruim 91 % gestegen.[ii] Bovendien betalen wij voor iedere afzonderlijke transactie additionele kosten.  

  • De kosten van de ALV 2022 betreffen zaalhuur, attentie sprekers en borrel.

  • Wij hebben in 2023 een nieuwe website volledig in eigen beheer ontwikkeld. De uitgaven voor de website betreffen attenties voor de vrijwilligers die ons zowel bij het onderhouden van de oude als het ontwikkelen van de nieuwe website hebben geholpen. Om de kosten zo laag mogelijk te houden hebben wij in november 2023 een tweejarig abonnement voor de nieuwe website afgesloten dat doorloopt tot november 2025.

[i] Wij hebben vóór de contributieronde 2022 alle bewoners waarvan de gegevens niet bij ons bekend waren benaderd, zodat we de contributieronde met een zo volledig mogelijk email-adressenbestand konden starten. In totaal zijn er 246 woningen in de Karpers en gele Forellen. De bewoners van 211 woningen hebben betaald. Na de gehouden contributieronde zijn enige bewoners verhuisd en hebben nieuwe bewoners zich als lid aangemeld. Deze laatsten hebben wij geen contributie 2022-2023 meer laten betalen.

 

[ii] De ING bank brengt vanaf medio 2022 kosten voor klantonderzoek in rekening. Financiële instellingen hebben een poortwachtersfunctie om financieel economische criminaliteit, witwassen etc. te bestrijden. De kosten van dit onderzoek worden deels doorberekend aan zakelijke klanten. Voor verenigingen bedraagt dit € 7,50 per maand.


Begrote uitgaven 2024-2025:










Contributievoorstel:

 

Rekening houdend met de gestegen kosten die de bank ons in rekening brengt en de hogere kosten die de nieuwe website met zich meebrengt stellen wij u voor een contributie ten bedrage van € 10,- vast te stellen voor de periode 2024-2025.





Verklaring Kascontrolecommissie VvE Karpers en Forellen

 

Op dinsdag 20 februari 2024 heeft de kascontrole commissie, de jaarstukken, zoals aangeleverd door de penningmeester van de VvE Karpers en Forellen, gecontroleerd en akkoord bevonden

De boekhouding bleek overzichtelijk en verzorgd. De kascontrolecommissie spreekt haar waardering uit over de wijze waarop de  boekhouding is gevoerd. Daarbij complimenten voor de inzet die is gepleegd om de contributie te innen.

De kascommissie adviseert de vergadering het bestuur décharge te verlenen voor het gevoerde financiële beleid over de periode 1 januari 2022 tot en met 31 december 2023.

 

Arnold van der Capellen

Marion Kersten

45 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page